top of page

Hälsa och aktivitet

Vi på Yrjas Regnbågsgård uppmuntrar en hälsosam livsstil där fysiska aktiviteter är en del av det hälsofrämjande arbetet. Anledningen till vårt fokus på fysisk aktivitet beror framförallt på de fysiska fördelarna träning ger som: bättre immunförsvar, starkare skelett/muskler m.m. Regelbunden fysisk aktivitet minskar psykiska besvär som ångest, oro, sömnproblem och mildare depressioner. En känsla av välbefinnande uppstår även vid fysisk aktivitet samt ökad självkänsla och minskning av stresshormoner. En ökad positiv känsla till sin egen kropp.

Vad gäller kosthållning anser vi att det är otroligt viktigt med hälsosam mat och erbjuder därför varierande kost där flickorna få hjälps till och komma med förslag till mat. Vi uppmuntrar flickorna till att äta grönsaker och frukt samt smaka på den mat vi lagar tillsammans. En god kost i relation till fysisk aktivitet är ett vinnande koncept som kommer göra skillnad i både kropp och knopp.

 

Vi har ett mindre gym på gården och vi har också medlemskap till ett större gym vilket vi nyttjar minst två gånger i veckan. Vi kan även variera med padel eller simning som en fysisk aktivitet.

 

Gällande aktiviteter så motiverar vi varje flicka att hitta nya intressen eller underhålla tidigare intressen och kan då erbjuda allt ifrån ridning, simning, bollsporter osv. 

Vintertid satsar vi på utomhusaktiviteter så varför inte hyra en skidutrustning och ta sig an de otroligt fina slalombackar som bygden har att erbjuda. Hallstabacken erbjuder 4st liftar, 6 nedfarter och det finns backar med olika svårighetsgrader både för nybörjare och avancerade åkare. Skulebacken erbjuder 3 liftar, 4 nedfarter och bjuder på ett äventyr för samtliga åkare. Runt om backen finns det gott om skogsspår för dem som gillar det lilla extra äventyret.

Mindre utflykter sker oftare som t.ex. skogsutflykter, båtutflykter, skoterutflykter. Höga kusten och dess otroligt vackra natur som: Norrfällsviken, Barsta och Rotsidan med dess vackert slipade stenar direkt vid havet skvallrar om naturens lugna egenskaper.

Finns det något bättre än en packad fikaväska, varmchoklad/kaffe och gott sällskap i naturens famn? Men vi får inte glömma aktiviteter som bio och shopping samt caféhäng. 

bottom of page