top of page

Skola/ Praktik

Någon form av sysselsättning är av stor vikt för de flickor som kommer till oss på Yrjas Regnbågsgård. I vanliga fall sker en snabb inskrivning i skola för att undvika att hamna efter i sin utbildning eller kicka igång en bristande skolgång. I vissa fall behöver flickorna tid att vänja sig vid situationen där psykisk ohälsa kan vara ha en betydande roll därav en längre tid på boendet utan sysselsättning. En tid att "landa" hos oss på Yrjas.


Skola

För de flickor som går årskurs 7-9 så ligger skolan belägen 1,5mil ifrån Yrjas Regnbågsgård och är en högstadieskola vid namn Högakusten skolan. Skolans mål är att öka antalet elever med gymnasiebehörighet genom att erbjuda extra stöd till dem som behöver detta. Med ett bra samarbete med skolan så följer vi på Yrjas Regnbågsgård upp flickans skolgång och kan på så sätt vara ett bra stöd för flickan och hjälpa dem med läxläsning.

För de flickor som går årskurs 1-3 på gymnasiet finns två alternativ. Första alternativet är en inskrivning på gymnasiet Ådalsskolan som erbjuder programmen barn och fritid med inriktning socialt arbete, hantverk med inriktning makeup, el & energi, fordon & transport, industri, idrottsprofiler, introduktion samt högskoleförberedande program: naturvetenskap, samhällsvetenskap, teknik, estetiska med inriktning media, musikal och teater.

Grundförutsättningen på Ådalsskolan är att samtliga elever har rätt till sin egen individualitet där fokus ligger på människors lika värde, tolerans och medmänsklighet.

Det andra alternativet är Hola folkhögskola som är för de flickor som är över 18år. De program som finns att välja är allmän kurs där eleverna får möjlighet att läsa upp ämnen från gymnasietiden, show & musikal, musikproduktion & ljudteknik, behandlingsassistent, ekobruk, ekofilosofi, hälsocoach.

Praktik

Att ta tag i sin skolgång kan ibland vara motigt beroende på vilka tidiga erfarenheter var och en har med sig därför kan praktik vara ett alternativ i väntan på att skolmotivationen ska vakna till liv. Vi hjälper då flickorna till sysselsättning i form av praktik och detta kan vara praktik på ett vårdhem eller i en butik.

bottom of page